ΚΥΚΛΑΔΙΚΟ  ΧΡΩΜΑ

 

Λίγα λόγια για εμάς

Το Τεχνικό Γραφείο έχει ως βασικούς συντελεστές
τους Αρχιτέκτονες Μηχανικούς Χρήστο Μαύρη και
Ξανθίππη Μυλωνά (Α.Π.Θ. – 1987) και τον Πολιτικό Μηχανικό Ηλία
Μαύρη.Δραστηριοποιείται στον χώρο της κατασκευής στην Πάρο
από το 1990 και έχει να επιδείξει μία γόνιμη 25 χρονη εμπειρία
σε ένα ευρύ φάσμα παροχής υπηρεσιών που σχετίζονται με αυτήν.
Συγκεκριμένα,ξεκινώντας από την διερεύνηση του πεδίου (τοπογράφηση)
και συνεχίζοντας στην δημιουργία (Αρχιτεκτονικό Σχέδιο),η πορεία
ολοκληρώνεται με την κατασκευή (ανέγερση,επίβλεψη,αυτεπιστασία).
Παράλληλα, με την ιδιότητα των Εκτιμητών Συνεργαζόμενων Μηχανικών
της Τράπεζας Πειραιώς,έχουμε την δυνατότητα της αξιόπιστης και
ακριβούς οικονομικής αναφοράς και υποστήριξης των έργων μας.

Αρχιτεκτονικές Μελέτες

Ενα από τα βασικότερα κομμάτια του έργου είναι η έμπνευση και η φαντασία που εκφράζονται μέσα από το σχέδιο (Αρχιτεκτονική Μελέτη). Στον ιδιαίτερα ευαίσθητο χώρο των Κυκλάδων όπου ο παραδοσιακός χαρακτήρας είναι στενά συνδεδεμενος με την παραγωγή κτιρίων, έχουμε να επιδείξουμε ένα πλούσιο δείγμα δουλειάς, που δεν περιορίζεται μόνον στην κατοικία. Κτίρια καταστημάτων, γραφείων και ξενοδοχείων “κουβαλούν” τα κύρια αισθητικά στοιχεία που πρέπει να χαρακτηρίζουν την παραδοσιακή κατασκευή.Παράλληλα, το απόλυτα ισορροπημένο τελικό αποτέλεσμα διατηρεί σε μεγάλο βαθμό και την ιδιαιτερότητα της προσωπικότητας του ιδιοκτήτη / χρήστη του κτιρίου.

Κατασκευές

Η Κατασκευή αποτελεί το επιστέγασμα μιάς συνήθως μακράς και επίπονης πορείας.Για το γραφείο μας, αντίθετα, σημαίνει την επιβεβαίωση της προσπάθειας που έχουμε ήδη καταβάλει σε όλα τα προηγούμενα επίπεδα του έργου.Εργαζόμαστε άοκνα και σε διαρκή επαφή με την εξέλιξη και την τεχνολογία αιχμής ώστε να παράγουμε όσο το δυνατόν άρτια κατασκευαστικά κτίρια χωρίς να στερούνται της απαραίτητης αναφοράς στην παραδοσιακή κληρονομιά του τόπου (ντόπια πρωτογενή υλικά και τρόποι εφαρμογής)

Αποκαταστάσεις Κτηρίων

Σε έναν τόσο ειδικό από άποψης δομημένου περιβάλλοντος χώρο,εκτός από την σύγχρονη νέα κατασκευή, έχουμε την υποχρέωση να προστατεύσουμε όσο μπορούμε τα έργα των προγόνων μας.Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας ώστε να φανούμε συνεπείς σε αυτό, συνδυάζουμε ότι παραμένει ακέραιο στα κτίρια που επισκευάζουμε με τα σύγχρονα υλικά και την τεχνογνωσία έτσι ώστε να έχουμε τελικά το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα που θα χαρακτηρίζεται κυρίως από την συμπαγή και ενιαία αντιληπτική εικόνα σε όλα τα επίπεδα (τήρηση αρχικής μορφής, αναφορά σε παλαιές πρακτικές και συνήθειες, χρωματισμοί, διατήρηση παραδοσιακών μορφολογικών στοιχείων στις όψεις)

Βιοκλιματική Αρχιτεκτονική

Εχει γίνει πλέον συνείδηση ακόμη και στον απλό χρήστη ενός κτιρίου,η ανάγκη γιά προσαρμογή του σύγχρονου τρόπου ζωής στις τρέχουσες συνθήκες (κλιματική αλλαγή, εξοικονόμηση χρημάτων, μινιμαλιστική πρακτική). Ο τομέας του βιοκλιματικού σχεδιασμού αποτελεί βασική προτεραιότητα του γραφείου μας αφού μας προσφέρει την δυνατότητα να αξιοποιήσουμε την άφθονη δωρεάν ενέργεια που μας προσφέρει απλόχερα ο τόπος (αιολική, ηλιακή κ.λ.π.) με άξονα την εναρμόνισή τους στην κατασκευή έτσι ώστε εκτός από την οικονομία να προστατεύσουμε αποτελεσματικά και μακροπρόθεσμα το άμεσο και ευρύτερο περιβάλλον περνώντας κατάλληλα τις εφαρμοσμένες τεχνολογικές καινοτομίες (μοντέρνα υλικά και συνδυαστικές μέθοδοι).

Ανακαινίσεις

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής παρουσιάζει διαρκείς και πολλές φορές καθοριστικές αλλαγές. Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό το χαρακτηριστικό είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το μέσο που τις υπηρετεί, που δεν είναι άλλο από το κτίριο που θα πρέπει να διαθέτει όσο είναι δυνατόν την απαραίτητη σχεδιαστική ευελιξία ώστε να μπορεί όταν αυτό απαιτηθεί να μετασχηματίζεται κατάλληλα και να εξυπηρετεί τις νέες χρηστικές ανάγκες.Ετσι,προχωρούμε σε αναδιατάξεις εσωτερικών χώρων όλων των χρήσεων κτιρίων,λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα του υπάρχοντος χώρου ώστε να τα αξιοποιούμε στον μέγιστο βαθμό και να παράγουμε έναν νέο ανακαινισμένο λειτουργικό χώρο.

Τοπογραφικά

Ενα πλήρες δομικό έργο, υποστηρίζεται από το περιβάλλον του.Το έδαφος, η βάση,το θεμέλιο κάθε κτιρίου πρέπει να είναι σωστά μελετημένο τόσο από άποψης έμπνευσης όσο και από επιστημονικής τεκμηρίωσης. Ξεκινάμε λοιπόν από το “πεδίο” που δεν είναι άλλο από το οικόπεδο.Εκτός των απαραίτητων μετρήσεων και αναφορών, που προηγούνται της κατασκευής, παρεμβαίνουμε – πάντα μέσα στα πλαίσια της προστασίας του τοπίου – ώστε το κτίριο να εντάσσεται και να λειτουργεί αρμονικά σε κατάλληλα διαμορφωμένο περιβάλλοντα χώρο.Για το σκοπό αυτό απαραίτητες είναι οι αποτυπώσεις, μετρήσεις κλίσεων φυσικού εδάφους και γενικά η αναγνώριση της γεωμορφολογίας του χώρου.

Φωτορεαλισμός

Ενα από τα σημαντικά στοιχεία που πρέπει να διαθέτει ο Μελετητής στην επαφή του με τον ιδιοκτήτη – χρήστη του κτιρίου, είναι η σαφήνεια σε αυτό που προτείνει.Οσο πιό άμεσα αντιληπτό γίνει στον “πελάτη” αυτό που θα υλοποιηθεί, τόσο πιό εύκολη γίνεται αυτή η σχέση. Παράλληλα, εάν ο χρήστης αντιληφθεί και κατανοήσει έγκαιρα την πρόταση, θα είναι σε θέση να δεχθεί ή να απορρίψει σημεία της μελέτης που δεν τον εκφράζουν ή είναι αντίθετα με τις πραγματικές του ανάγκες κι ακόμη ίσως και να μπορεί να παρέμβει και εκείνος σε κάποιο βαθμό. Ο φωτορεαλισμός δίδει την δυνατότητα στον μελετητή να παρουσιάζει την πλήρη τελική εικόνα που θα έχει το κτίριο, χωρίς να χρειάζεται να εκπαιδεύει την φαντασία του χρήστη.Αυτό, είναι καθοριστικό επίσης όταν οι κατασκευές προορίζονται γιά πωλήσεις και γενικά εμπορική συναλλαγή αφού λόγω της ελκυστικής εικόνας του φωτορεαλιστικού σχεδίου ενισχύεται η απόφαση αγοράς και αίρονται οι όποιες επιφυλάξεις.

360 VR house tourΈργα

Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (Π.Ε.Α.)

Η ενεργειακή επιθεώρηση αποσκοπεί στην εκτίμηση της κατανάλωσης πρωτογενούς ενέργειας του κτηρίου ανά τελική χρήση (θέρμανση, ψύξη , αερισμό , φωτισμό , ζεστό νερό χρήσης) στην ενεργειακή πιστοποίηση και κατάταξη του κτηρίου , στην έκδοση Π.Ε.Α. , το οποίο θα είναι ουσιαστικά η ενεργειακή ταυτότητα του κτηρίου. Παράλληλα δίνονται συστάσεις για την βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου , ιεραρχημένες με το αντίστοιχο αρχικό κόστος επένδυσης ,την εκτιμώμενη ετήσια εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας και την περίοδο αποπληρωμής κάθε πρότασης.

Ποιότητα – Συνέπεια – Ηθος

Πιστεύουμε στην Ποιότητα.Τα υπάρχοντα έργα μας το αποδεικνύουν. Λειτουργούμε με Συνέπεια και ήθος. Οι πελάτες και οι συνεργάτες μας το επιβεβαιώνουν. Με αυτά τα ισχυρά όπλα που μας ανέδειξαν, συνεχίζουμε σταθερά σε αυτήν την πορεία.

Έργα

Capture 1
IMG_2444
p6
Κυκλαδικό Χρώμα Ηλίας Μαύρης φωτορεαλισμός 18

Compare Listings

Τίτλος Τιμή Κατάσταση Τύπος Περιοχή Σκοπός υπνοδωμάτια Μπάνια

Design & Development by Dirt Cheap SEO